Mijn fotografie inspiratie

Ik ben niet iemand die al sinds kinds af aan met een camera rondliep, fotografie zag bij mijn ouders, of altijd als droom had om fotograaf te worden. Hoewel ik elk jaar opnieuw een wegwerpcamera kreeg tijdens de vakanties ontdekte ik fotografie pas veel later.
In het 3e jaar van mijn HBO opleiding kwam ik voor het eerst in aanmerking met de mogelijkheden van fotografie.

Creatieve minor

Ik heb de HBO opleiding Commerciële Economie gedaan wat vooral gericht is op verkoop, marketing en economie. Weinig creatief dus. Maar onbewust miste ik dit stukje creativiteit wel waardoor ik gekozen had voor de minor Trendwatching. (oke deels ook uit gemak, want het was maar 2 dagen les en dan kon ik ernaast lekker werken bij mijn bijbaantje). Tijdens deze minor moesten we regelmatig naar Amsterdam en werd er ook waarde gehecht aan content, bloggen en de lay out van je verslagen. Iets wat ik tot daarvoor nooit had gehad. Op een van deze dagen in Amsterdam kregen we de opdracht om foto’s te maken voor een nieuw blog onderwerp. Een van mijn mede studenten had een camera waarbij je het voorste deel scherp op de foto kreeg en het achterste deel wazig, WOW dat was echt heel gaaf! That’s what I want!

Mijn eerste inspiratie

Vanaf dat moment ben ik zelf gaan kijken naar een mooie camera (wat uiteindelijk de Nikon D5100 werd). Ik begon met het experimenteren met de camera en licht. (wat niet direct goed ging, maar daarover later meer) Maar ook kreeg ik meer interesse in bloggen, illustraties en fashion. Zo kwam ik uit bij de super goed fotografe en illustrator Garance Doré. Prachtige lichte beelden met een zachte uitstraling en ik ben nog steeds fan van de manier waarop zij fotografeert. Daarnaast zijn haar illustraties ook super gaaf en heel vrouwelijk! (kijk maar op http://www.atelierdore.com).

*Een van haar prachtige illustraties.

Love, style, life

Inmiddels heeft ze ook een super leuk boek uitgebracht genaamd “love x style x life” en toen ik dat hoorde moest ik deze natuurlijk gelijk hebben.  Het boek gaat over haar leven, hoe ze is gekomen waar ze nu staat maar ook over onzekerheden en imperfecties. Ik lees niet heel vaak boeken uit die non-fictie zijn maar bij dit boek is het gelukt! Een boek vol met mooie foto’s, illustraties en ook nog eens hele leuke teksten. (wel in het Engels) Maar het leest heel makkelijk wel en is ook nog eens grappig.

Mijn eigen weg

In de tussentijd zijn we alweer een paar jaar verder en heb ik ontzettend veel bij mogen leren over fotografie, heb ik mijn eigen stijl gevonden én weet ik wat ik het allerleukste vind om vast te leggen. (hoe ik dan bij kinderfotografie ben gekomen zal ik ook in een andere blog vertellen). Zo zie je maar dat één bepaalde keuze heel bepalend kan zijn voor het leven dat je later leidt. Bij mij was dat de keuze voor mijn minor die me heeft geleid naar het creatieve vak dat ik nu doe en nog heel lang wil blijven doen. Natuurlijk wel op mijn manier. Ik vind het heerlijk om inspiratie op te doen maar wel met het doel om te kijken wat ik daarvan mee kan nemen in mijn eigen werk. Zodat ik ook voor jullie de mooiste beelden kan maken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *