Je fulltime baan opzeggen voor meer focus

What!? Yes, het is zo ver. Ik heb gisteren mijn allerlaatste werkdag gehad bij mijn baan waar ik fulltime werkte. Eind februari heb ik de keuze gemaakt om afscheid te nemen van een fulltime loondienst zodat ik verder kon met een duidelijke focus, ondernemen! Hoe ik tot die keuze ben gekomen en wat dat nu voor mij betekent deel ik vandaag met jullie.

Fulltime baan opzeggen

Tot afgelopen maand had ik dus een fulltime contract en daarnaast mijn eigen bedrijf. Zoals je misschien wel kunt voorstellen miste ik 1 ding, FOCUS! Beide gingen eigenlijk los van elkaar best wel goed maar echt investering in mijn eigen bedrijf kon ik nog niet doen. Zo’n keuze is natuurlijk hartstikke moeilijk om te maken, zeker als je het goed naar je zin hebt op je werk. Maar soms kom je tot de conclusie dat het tijd is om de keuze te maken. Sommige zeggen dat vrouwen heel goed 2 dingen tegelijk kunnen. Ik niet. Ik heb echt focus nodig om me volledig in te kunnen zetten. En het voelt zo goed dat ik dat nu kan gaan doen!

Investeren in jezelf

Omdat ik nu natuurijk flink wil gaan groeien betekent dat ook gelijk een ander ding. Investeren! Niet alleen in je onderneming maar ook in jezelf. Groeien als persoon, ondernemer en als fotograaf. En dat is even wennen. Omdat je als ondernemer financieel niet meer de zekerheid hebt van een vaste baan vind ik het best wel spannend om te investeren (stiekem ben ik toch een beetje risicomijdend 😉 ). Maar ik leer elke dag weer, en ook op dit gebied!

Investeren in jezelf betekent dus ook investeren in je netwerk. Bij dit toffe event van The Confetti Collective waren heel veel vrouwelijke ondernemers die net als ik ook hun bedrijf willen laten groeien!

Keuzes maken

Daar is hij weer, het woordje FOCUS! Afgelopen jaar heb ik alle opdrachten uitgevoerd onder Sylvia Coppens Fotografie. Maar ik merkte dat ik het concept dat ik voor ogen had niet goed kon neerzetten. Ik deed best wel veel. Bedrijfsfotografie, bruiloften, newborns, families, evenementen etc. etc. you name it…. Maar door juist zo veel aan te bieden geef je geen duidelijk beeld van jouw specialisme. Daarom kreeg ik eind vorig jaar het idee om Kleine Dromers te beginnen (leer hier meer over in deze blog). Een duidelijke strategie en een duidelijk doel. Alle ouders prachtige foto’s van hun kinderen en gezin kunnen geven.

Mijn ambities

Nu ik eenmaal de keuze heb gemaakt om volledig voor mijn bedrijf te gaan krijg ik alleen maar meer ideeën. Mijn ambities zijn groot. Ik ben een dromer en wil zo veel mogelijk jonge ouders de prachtige beelden meegeven die ze verdienen. Niet alleen door zelf te fotograferen maar ook door mijn kennis te delen. Vanaf nu komt er bijvoorbeeld elke vrijdag een blog online over fotografie! YEAH 😀 En achter de schermen wordt hard gewerkt aan verschillende cursussen en workshops. Ik kan echt niet wachten om nog meer te groeien (oke naast risicomijdend dus ook ongeduldig) en jullie nog meer te laten zien van dit toffe concept. Stay tuned…..

2 thoughts on “Je fulltime baan opzeggen voor meer focus

  1. Wat stoer Sylvia! Je hebt helemaal gelijk en ik weet zeker dat je hier geen spijt van zult hebben.. ik ga je zeker nog eens bellen voor een sessie! You go girl;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *